szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2018 VP1 nevű kisbolygó létezéséről két éve tudnak a NASA tudósai, szerintük nem jelent veszélyt. A pályája alapján november 2-án, az amerikai elnökválasztás előtt érhet ide.

A 2020-as amerikai elnökválasztás előtt egy nappal, november 2-án kerülhet földközelbe az alig kétméteres 2018 VP1. Ez egy aszteroida, amelynek létezéséről legalább két éve tudnak a tudósok. (A nevében lévő 2018-as szám a kisbolygó felfedezésének évét jelenti.)

A Science Alert szerint fontos tudni, hogy igen kicsi aszteroidáról van szó, amely a kutatók szerint sem jelenthet veszélyt a Földre nézve. Egy ilyen méretű objektum ugyanis nagy valószínűséggel azelőtt szétesne és elégne, hogy a darabjai földet érnének.

Az ütközésnek ettől függetlenül van némi esélye, de ez igen minimális: 0,41 százalékot adtak neki, hogy a kisbolygó mégis eltalálja a Földet november 2-án. Vagyis éppen egy nappal az idei amerikai elnökválasztás előtt.

Ha már Amerika és politika: egy korábbi kutatás szerint néhány amerikai jobban örülne, ha aszteroida találná el a Földet, minthogy Trumpot újraválasszák november 3-án.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel