szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját bevallásuk szerint edukációs céllal készítik felvételeiket azok a TikTok-felhasználók, akik a náci munkatáborban meghurcolt, meggyilkolt fiataloknak állítják be magukat.

Az Insider számolt be az új TikTok-őrületről, ami egyre több felhasználót fertőz meg. A jelenség lényege, hogy bizonyos videósok Auschwitzban raboskodó/meghalt holokauszt-áldozatoknak sminkelik ki magukat, hogy ezzel szemléltessék, milyen gyötrelmeket kellett elviselniük kortársaiknak a haláltáborokban.

A videósok meg is szólalnak a feltöltött anyagban, de az nem egységes, ki miről beszél. Akadt például, aki a vallást hozta szóba, miszerint azért kellett meghalnia, mert hitt valamiben, egy másik pedig azt, hogy a gázkamrába küldték.

Az Insidernek nyilatkozó egyik tartalomgyártó (aki nem vállalta nevét), azt mondta: a videókat edukációs céllal készíti, hogy a nála fiatalabbak is megtudják, milyen borzalmak zajlottak a második világháború alatt.

A TikTokot gyakran támadják azért, mert igen sajátos szabályok alapján dönti el, milyen videó kerülhet ki az oldalra, és mi az, ami már nem fér bele.

Kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Schiffer András: Magánállam közpénzből

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról