szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös videónézés az ismerősökkel, és a látottak élőképes megvitatása. Ezt kínálja a messengeres Watch Together.

A Facebook szűk két évvel ezelőtt mutatta be Videóparti funkcióját, amely lehetővé teszi, hogy ismerőseinkkel közösen, egy időben nézzünk a közösségi oldalra feltett videókat, majdnem úgy, mint ha egymás mellett ülnénk. Most ezt az ötletet ültették át a Messengerbe, hogy a csoportos videohívások idején is hasonló "mozizásra" legyen lehetőségünk.

A cég Watch Together néven mutatta be az újdonságát. (A két évvel ezelőtti fejlesztés angolban a Watch Party nevet kapta.) Segítségével a messengeres videós hívásban résztvevő felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy egyszerre nézzék ugyanazt a videót, miközben ők maguk is látszódnak a képernyőn, és adott esetben megvitatják a látottakat.

A Messenger Szobák használata során a hívás bármelyik résztvevője kezdeményezheti bármely, Facebookra feltöltött videó indítását. Külsős tartalmakkal, tehát például YouTube-linkkel nem működik a dolog, de a cég ígéri, bővíteni fogja a kínálatot.

[Tovább bővült a Facebook videós funkciója, jöhetnek az élő közvetítések is]

A Watch Together használatának egy másik lehetséges módja, hogy ha a kifejezetten a beszélgetéshez feltöltött videónkat vetítjük le a többieknek – például ha valamilyen személyes élményt szeretnénk a szülőkkel, barátokkal, közeli ismerősökkel megosztani.

©

Az újdonságról azt mondta a Facebook, hogy a következő hetekben jelenik meg a Messenger androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre elérhető verziójába.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra

Bajnai Gordon a Momentum mellett térhet vissza a magyar politikába

Bajnai Gordon a Momentum mellett térhet vissza a magyar politikába

Nemhogy nem lassulnak, még gyorsabbak is lesznek a régi iPhone-ok, ha iOS 14-re frissítik őket

Nemhogy nem lassulnak, még gyorsabbak is lesznek a régi iPhone-ok, ha iOS 14-re frissítik őket