szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint a következő 18 hónapban egyesül majd az Nvidia és az ARM Holdings, ám erre előbb az amerikai, az európai, a brit és a kínai versenyhatóságnak is rá kell bólintania.

A nyár közepe óta lehetett már pletykákat hallani arról, hogy az Nvidia kinézte magának a processzorok fejlesztésével foglalkozó ARM-et (pontosabban az ARM Holdings nevű céget), eddig azonban hivatalosan sem a leendő vásárló, sem a leendő eladó, a SoftBank nem erősítette meg ezeket a híreszteléseket. Most azonban bejelentették, valóban nyélbe akarják ütni az üzletet.

Az Nvidia a cég által kiadott közlemény szerint 40 milliárd dollárért – ez valamivel több mint 12 ezer milliárd forint – szeretné felvásárolni a chipfejlesztő céget. Az Nvidia az üzlettel jelentősen növelné a jelenlétét a mobilpiacon, főleg úgy, ha a saját mesterséges intelligenciája megjelenne a mobilokban, számítógépekben, önvezető autókban.

A fúzió után az ARM az Nvidia szárnyai alatt működne tovább, ami azt is jelenti, hogy az ott dolgozó fejlesztők hozzáférnek majd a cég összes erőforrásához. Emellett az ARM arra is ígéretet kapott, hogy megtarthatja a nyílt licencelési modelljét.

A két fél arra számít, hogy az üzlet a következő 18 hónapban lezárul majd. Ehhez viszont az kell, hogy az amerikai, az európai, a brit és a kínai versenyhivatalok is jóváhagyják az egyesülést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

A „fehérek bűntudatát” nem finanszírozza adófizetői pénzből Donald Trump

Annyira nem aggódik a kormány, hogy 185 milliárdot csoportosított át a Gazdaságvédelmi alapból

Annyira nem aggódik a kormány, hogy 185 milliárdot csoportosított át a Gazdaságvédelmi alapból

Molde - Ferencváros: 3-3

Molde - Ferencváros: 3-3