szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft hamarosan minden Teams-felhasználó számára elérhetővé tesz néhány újdonságot a Together névű funkciójában, ami egy kis trükkel lehetővé teszi, hogy egy videohívás résztvevői különleges környezetet teremtsenek maguk köré.

A cég bejelentése szerint mostantól többféle előadóterem vagy épp kávézó közül választhatunk, attól függően, hogy melyiket szeretnénk magunk körül díszletként látni. Emellett a gépi tanulásnak köszönhetően a Teams mostantól méretarányosan jeleníti meg a felhasználókat a háttér előtt, attól függően, hogy mennyire ülnek közel vagy messzire a webkamerától.

Egy másik újdonság, hogy a Teams-ben mostantól lehetőség lesz arra is, hogy az épp előadó felhasználókat az általuk vetített anyag előtt jelenítse meg a rendszer, így a hallgatóságnak nem kell választani aközött, hogy a diát vagy az előadót figyelje.

Egy további hasznos fejlesztést is készített a Microsoft a Teams-hez. Ennek köszönhetően az előadó csoportokra oszthatja majd a hallgatóságát, és választhat, hogy épp melyik csoporthoz akar csatlakozni. Ez főként a tanároknak jöhet jól, akik az osztályt különböző csoportokra bonthatja, és mindegyiknek külön feladatokat adhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Kovács András Péter figyelmeztet: átverés terjed a Facebookon, ne dőljön be neki

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől

A boldogság inkább a személyiségünktől függ, mint a körülményeinktől