szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerdán mutatta be a Google a Chromecast 2020-as kiadását, amit már a hangunkkal is vezérelhetünk. A kütyü több újdonságot is hoz a tévéokosítás világába.

A Google bő hét évvel ezelőtt, 2013 nyarán mutatta be az első Chromecast nevű kütyüjét, mellyel bárki felokosíthatja a hagyományos televízióját, ha az rendelkezik USB-csatlakozóval. Egy olyan készülékről van szó, amit az eszközhöz csatlakoztatva, és az otthoni hálózattal összekapcsolva használhatunk úgy, hogy a mobilunkon megtekinteni kívánt tartalmat átküldjük a tévére. [Egy korábbi modellt teszteltünk is: butatévéből okostévé lehet, 20 ezer forintból.]

Az új Chromecast a Google digitális asszisztensén keresztül hangvezérléssel is irányítható, így már nyomkodni sem kell a telefonunkat ahhoz, hogy elinduljon a felokosított tévén mondjuk egy YouTube-videó.

Emellett elkészült a felhasználói felület is, amit Google TV-nek keresztelt el a vállalat. Ezen található egy For you (Neked) nevű rész, ahol a korábban megtekintett tartalmak alapján ajánl újakat a különböző streaming-szolgáltatásokból a Chromecast. További fontos újdonság, hogy az eszköz rendszere támogatni fogja majd a Stadiát, a Google játékstreaming-szolgáltatását is, de erre 2021-ig még várni kell.

©

A kütyühöz emellett készült egy távirányító is, ha valaki esetleg azzal szeretne kapcsolgatni a különféle tartalmak között.

©

A 4K- és HDR-kompatibilis Chromecast ára 50 dollár, vagyis nagyjából 15 ezer forintért árulja a cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni

Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni

100 játék lesz rajta, de PC-ként is működik majd az Atari új konzolja

100 játék lesz rajta, de PC-ként is működik majd az Atari új konzolja

Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt

Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt