szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei iPhone-ok kijelzője sem olcsó, így a pótlásuk/javításuk sem filléres kiadás. Az alapmodell képernyőjének fejlődésével megszerelésének ára is változott.

Általában az új telefonok bemutatója után szokta elárulni azokat a részleteket az Apple, mint például, hogy mennyibe kerül a készülék kijelzőjének javítása, illetve pótlása a jótállási időszak leteltét követően.

A vállalat tájékoztatása szerint az iPhone és az iPhone 12 Pro esetében is 279 dollárba kerül a képernyőjavítás, ez az összeg átszámítva – az Apple által a korábbiakban alkalmazott forintosítás alapján – hivatalos hazai listaáron 110 490 forintot jelent.

Az árazás a Pro modell esetében megfelel a tavalyinak, ám az iPhone 12 alapmodellnél tavaly még csak 199 dollárba került a képernyő cseréje, ezt váltották át itthon 77 470 forintra. Innen nézve tehát az alapmodell kijelzőjének javítása 33 ezer forinttal drágul. Ennek hátterében az áll, hogy míg tavaly az iPhone 11-ben LCD képernyő volt, az iPhone 12-szériánál már az alapmodell is megkapta a modernebb OLED-et.

A jóval nagyobb képernyős iPhone 12 Pro Max esetében a kijelzőjavításnak egyelőre amerikai ára sincsen, így abból sem lehet kalkulálni. A tavalyi hasonló modell alapján sejthető, hogy a legnagyobb új iPhone képernyőjét legalább 130 810 forintért javítja/cseréli majd az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére