szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadta a Mozilla a Firefox böngésző legújabb, 82-es verziószámú változatát, amelynek készítésénél a sebesség növelésére fektették a hangsúlyt. Ennek köszönhetően nem csak az oldalak megjelenítéséhez kell kevesebb idő, de a program betöltéséhez is.

A Mozilla szerint azok a weboldalak, amelyek formázásánál a flexbox elrendezést használták – ez az, aminek segítségével az oldal elemeinek mérete, szélességük és magasságuk úgy változik, hogy a lehető legjobban töltsék ki a rendelkezésre álló helyet –, a korábbinál 20 százalékkal gyorsabban töltenek be. Egy korábbi munkamenet helyreállításának ideje 17 százalékkal gyorsult, egy új böngészőablak megnyitása pedig a Windows alatt 10 százalékkal kevesebb időt vesz igénybe a korábbi verzióhoz képest.

A sebesség növelésén túl más újdonságokkal is találkozhatnak a felhasználók. Ilyen például az a dedikált gomb, ami a kép a képben funkció bekapcsolását teszi lehetővé.

[250 alkalmazottjától válik meg a Mozilla]

További újdonság a windowos felhasználók számára az is, hogy a böngésző újfajta megoldást használ a videók dekódolásához. Ez javítja a processzor és a grafikus feldolgozó egység működését, így kevesebb energiát használ el a lejátszás. Hogy mennyit segít ez spórolni az akkumulátorral, nem részletezték. Aki szeretné, itt tudja letölteni/frissíteni a Firefox böngészőjét, vagy a böngészőt elindítva a menüből kell kiválasztani a Firefox névjegye menüpontot, ahol megkereshető és telepíthető a frissítés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen