szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint nem lesz olyan egyszerű kicseréltetni az iPhone 12 kameráját, ha véletlenül bemondaná az unalmast az egység. Pontosabban kicserélni egyszerű lesz, csak épp működni nem fog rendesen.

Az iPhone-okkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés a teljesítmény és az ár mellett mindig az, vajon mennyire lehet őket könnyen/nehezen javítani. Az iFixit nemrég szétszedte az iPhone 12-t, hogy megválaszolják ezt a kérdést, és kiderült, ilyen szempontból nem jobb, de nem is rosszabb a készülék a tavalyi modellnél. Amiről viszont első körben keveset beszéltek, az a telefon kamerája.

A jelek szerint ezen a téren nem szolgálhat jó hírekkel a leendő tulajdonosoknak a csapat. Kiderült ugyanis, hogy ha tönkremegy a kameramodul az iPhone 12-ben, akkor nem elég azt egy másikra kicserélni, ebben az esetben ugyanis igen furcsa hibákat fog produkálni a telefon.

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy az iPhone 12 Pro esetében is hasonló anomáliákat tapasztalhatunk, ez azonban nem így van. A jelek szerint az a készülék minden különösebb probléma nélkül működik egy másik kameramodullal is.

Az iFixit beszámolója szerint az Apple az iPhone 12-esektől kezdve változtatott a korábbi biztonsági óvintézkedésein, így a mostani modellekben már nemcsak az akkumulátor, de a kamerák és a kijelzők cseréjénél is szükség van arra, hogy a szerviz lefuttassa azt a rendszerkonfigurációs eszközt, ami az Apple szervereihez csatlakozva teszi lehetővé, hogy az új egység hibátlanul működjön a telefonban.

[2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro]

Mindez jelen állás szerint azt jelenti, hogy az iPhone 12-t csak a hivatalos Apple-szervizben lehet megjavíttatni, míg a Prónál nincs ilyen megkötés. A csapat ettől függetlenül bízik benne, hogy az előbbi készülék esetében csak egy bug okozza a működésképtelenséget, és egy szoftveres frissítéssel hamarosan orvosolni fogja a hibát a cupertinói cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába

Ez számítógépben is sok: 18 GB RAM kerülhet az Asus legújabb telefonjába

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára