szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom kínálatában mostantól elérhetők az új generációs, Wi-Fi 6 szabványt támogató eszközök, melyek gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot biztosítanak – közölte a szolgáltató.

Gyorsabban, szakadás nélkül és tovább lehet internetezni azokkal az eszközökkel, melyek támogatják a Wi-Fi 6-ot. Ám hiába teszik erre képessé új telefonjaikat és laptopjaikat a gyártók, ha az otthoni router nem Wi-Fi 6 szabványú, akkor nem élvezhetjük ki az új technológia korábbi cikkünkben részletesen felsorolt előnyeit.

A Telekom csütörtökön jelentette be, hogy kezdetben két előfizetői kör számára biztosít ilyen hálózati eszközt.

Optikai hálózaton azok az előfizetők vehetik igénybe, akik – akár új előfizetőként, akár meglévő előfizetésüket ilyen csomagra megújítóként – Gigaerős Net 1000/1000 vagy Gigaerős Net 2000/1000 szolgáltatást rendelnek meg. Az ilyen előfizetők ingyenesen jutnak Wi-Fi 6-os routerhez.

A másik lehetőség pedig az, ha valaki külön vásárol ilyen eszközt a szolgáltatótól: ilyenek a Telekom Wi-Fi Extra szolgáltatás keretében megvehető új mesh hálózati eszközök. Ezek elsősorban a nagyobb lakások és családi házak esetén lehetnek érdekesek, ahol több eszköz összekapcsolásával biztosítható a stabil wifi-lefedettség.

Fontos, hogy aki Wi-Fi 6 szabványú routert állít be otthonába, annak már meglévő wifis eszközeit nem kell lecserélnie, az új technológiát támogató netszóró eszközök természetesen a régebbi wifi-szabványokat is támogatják, így mindenféle készülék számára tudják biztosítani a kapcsolatot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle