szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2020-as világjárványra volt szükség ahhoz, hogy a Microsoft videokonferencia szolgáltatása/alkalmazása, az MS Teams oly hihetetlenül sikeres legyen. Bár a körülmények adottak, azért a Microsoft is hozzájárul ahhoz, hogy az egekbe repítse az alkalmazást, folyamatosan fejleszti ugyanis a minél jobb felhasználói élmény érdekében. Legutóbb az asztali gépekre érkezett egy változás.

Maga a Microsoft is elismerte, hogy mindössze két hónap alatt tapasztalt akkora növekedést a Teams felhasználói bázisában, amihez egyébként – békésebb körülmények között – legalább két év kellett volna. Azonban a fejlesztő nem ül a babérjain, folyamatosan csiszolgatja videokonferencia programját.

A legutóbbi jelentés szerint ezúttal az asztali gépek kapnak egy fontos fejlesztést, ami a zavaró háttérzajok elnyomásában segít – szükség is lehet erre, ha a fontos videobeszélgetést megzavarja a kutyaugatás vagy a szomszéd szobában játszó gyerekek kiabálása.

„Ha a mikrofon be van kapcsolva a Teams találkozón vagy híváskor, a körülötted lévő háttérzaj (papírzörgés, ajtócsapkodás, kutyaugatás stb.) elterelheti mások figyelmét. Éppen emiatt a Teams háromszintű zajcsökkentést kínál, hogy segítse a találkozó résztvevőinek koncentrálását” – írja a Microsoft.

©

Jelenleg a következő beállítások érhetők el az asztali kliensben. Auto (automatikus – ez egyébként az alapbeállítás): a Teams maga dönt a legjobb zajcsökkentési szintről a helyi zaj alapján. Low (alacsony): elnyomja a nem túl erős háttérzajt (például a légkondicionáló vagy a számítógép ventilátorának hangját). High (magas): minden háttérzajt elnyom, ami nem beszéd. Végül akár ki is lehet kapcsolni a zajcsökkentést (Off), ha nagy pontosságú a mikrofon és csendes a környezet.

A fentiek egyelőre windowsos asztali számítógépen érhetők el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Az orvostörvény élesedése előtt modellváltásba hajszolnák az orvosképző egyetemeket

Az orvostörvény élesedése előtt modellváltásba hajszolnák az orvosképző egyetemeket

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek