szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ta Mao és Er Sun most karanténban vannak. Az állatok azért kerültek vissza, mert a koronavírus miatt nem tudtak elég bambuszt biztosítani nekik.

Két óriáspanda tért haza a délnyugat-kínai Csengtuba vasárnap Kanadából, mivel a kanadai állatkert, amelyben éltek, nem tudta biztosítani számukra a táplálékot a koronavírus-járvány miatt. Ta Mao és Er Sun repülőgépe vasárnap kora reggel érkezett meg a Szecsuán tartománybeli Csengtu repülőterére. Az óriáspandákat karanténba helyezték – közölte a csengtui pandakutató és -szaporítóközpont.

A Calgaryi Állatkert idén jelezte, hogy a pandémia alatti szállítási korlátozások miatt nem tudnak elegendő bambuszt biztosítani az óriáspandák etetéséhez. A kínai pandaközponttal folyatott tárgyalásokon végül abban állapodtak meg, hogy az egzotikus állatokat kölcsönzésük lejárta előtt visszaküldik.

A csengtui pandaközpont vasárnapi közleményében köszönetet mondott az óriáspandák gondozásáért, Kanada részvételéért az óriáspandák megmentésére irányuló erőfeszítésekben, és további együttműködésre szólította fel mindkét országot a védett fajok megóvása érdekében.

A pandák 2013 óta éltek Kanadában, amikor a két ország közötti állatvédelmi megállapodás keretében Kína tíz évre kölcsönadta őket. Öt évet töltöttek a Torontói Állatkertben, majd 2018 márciusában kerültek a Calgaryi Állatkertbe ikerkölykeikkel együtt, amelyek már januárban visszatértek Kínába. A kölykök, Csia Panpan és Csia Jüejüe 2015. október 13-án jöttek világra Torontóban.

A csengtui kutatóközpont 17 országgal és régióval kötött szerződést óriáspandák kölcsönzéséről 1994 óta. Jelenleg hét országgal működik együtt az óriáspandák kutatásában és szaporításában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés