szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google szeretné közelebb hozni egymáshoz a helyi vállalkozásokat és a fogyasztókat, ezért a jövőben értesíti a felhasználókat arról, mi minden változás történt a városban.

Régóta nem volt már annyira bizonytalan egy év, mint a 2020-as. A koronavírus-járvány kizökkentette az életet a normál kerékvágásból, és néha nehéz volt számontartani, hogy épp milyen változáshoz kell alkalmazkodni. A Google a Google Térkép frissítésével igyekezett enyhíteni ezen a helyzeten. Hogy csak kettőt említsünk: segítettek, hogy könnyebben találjanak szállást az orvosok és az ápolók, de listázták azt is, mely éttermek vállalnak például kiszállítást.

Most újabb hasznos funkció érkezett a szolgáltatásba, és bár ezt nem kifejezetten a koronavírus-járvány miatt készítették, amiatt is igen hasznos lehet. A cég bejelentette, hogy az alkalmazásban a Felfedezés fül alatt megjelenik minden olyan fontos új információ, ami a felhasználó városában történik és tudni érdemes. Természetesen nem egy hírszolgáltatásról van szó, de tudni lehet majd, hogy milyen új éttermek és szolgáltatások jelentek meg a településen, valamint a már meglévőkkel kapcsolatos legfrissebb megjegyzéseket és fotókat is el lehet majd olvasni.

Emellett ha valaki követ egy üzletet – például egy éttermet –, akkor frissítéseket is kaphat majd a helytől. Ha például egy új ételt vesznek fel a menübe, és ezt megadják a Google Térképben is, az alkalmazás bejelez majd a felhasználónak. A Google szerint az új funkcióknak köszönhetően a helyi vállalkozások naprakészen tudják majd tájékoztatni a vásárlóikat.

Az új funkciókat világszerte mindenhol elérhetővé teszi a Google a Térkép androidos eszközökre, valamint iPhone-okra és iPadekre kiadott alkalmazásában egyaránt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij úton van Oroszországba

Navalnij úton van Oroszországba

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára