Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Hétfő délután háromnegyed egykor világszerte sokaknál elérhetetlenné vált a YouTube videómegosztó, a Gmail, az androidos Play áruház, a Google Drive tárhely, a Google Photos és majdnem minden más is a Google-nél. [Frissítés: Helyreállni látszanak a szolgáltatások.]

A Facebook Messenger múlt csütörtöki, órákon át tartó leállását követően most a Google-nél vannak gondok: a YouTube, a Gmail, a Drive és a Google Fotók is elérhetetlen. Szintén nem működik az androidos Play áruház, a Google Classroom és a Google Earth. Nem megy a Google Stadia játékszolgáltatás és a Meets sem.

Utóbbi különösen problémás ezekben az időkben, amikor a diákok zöme otthonról tanul – a szerkesztőségünkbe érkezett jelzés szerint van, akinek emiatt szakadt félbe az órája.

©

A szolgáltatásokban 12:45 után tapasztaltuk a hibát, melyet a DownDetector státuszfigyelő oldalra érkezett hibajelzések is megerősítenek. Azok alapján úgy tűnik, a probléma globális: Európát, Észak- és Dél-Amerikát, Indiát, Afrikát és Ausztráliát is érinti. A helyzet Európában tűnik a legsúlyosabbnak.

©

A YouTube mobilos alkalmazásában szerkesztőségünkben többeknél semmi nem töltődik be, csak a szürke alapfelület. A szolgáltatás asztali számítógépes felületén pedig csak egy szerelő majom mutatkozik.

©

A Google kereső és a Google Analytics webstatisztikai szolgáltatás néhányaknál elérhető, de vannak, akik keresni sem tudnak. A Google által kiszolgált reklámok netszerte megjelennek.

Frissítés 13:35: A szolgáltatások jelentős része ismét rendben üzemel.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen