Gécs Dániel
Gécs Dániel
Tetszett a cikk?

A szokásosnál is sokkal komolyabb az a hibajelenség, amely csütörtök délelőtt két vállra fektette a Facebook üzenetküldőjét. És amely azóta sem tért magához. [Frissítés: már megjavult.]

Frissítés: nem sokkal 15 óra előtt helyreállt a Facebook Messenger működése.

Egy egyelőre ismeretlen eredetű hiba miatt több európai országban, köztük nálunk is akadozni kezdett csütörtök délelőtt a Facebook Messenger, amely azóta sem javult meg: a felhasználók továbbra sem tudják elküldeni az üzeneteiket, mert a rendszer egyszerűen nem, vagy jelentős késéssel reagál.

Szerkesztőségünk tagjainál nem egyszer 20-25 perces várakozás után ment csak át a szöveg. Jobb esetetekben 4-5 perc alatt történt meg ez. De olyan üzenet is van, amely teljesen eltűnt a rendszerből.

A hiba nemcsak kiterjedt, hanem szokatlanul komoly is: bár a Facebook működésében – mint bármely online szolgáltatásnál – is előfordulhatnak kiesések, lassulások, olyanra nem igazán volt még példa, hogy közel három órával később se tudják elhárítani.

©

A vállalat hivatalos kommunikációs csatornáin (sajtószobaként működő weboldalán és a Twitteren) egyelőre nem osztott meg semmit a jelenségről. Így aztán nem lehet tudni, pontosan mi állhat a háttérben, de az ügy biztosan nem néhány tucat felhasználót érint.

Ha tudni szeretné, mikor javul meg a Facebook Messenger, lájkolja és figyeljea HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymilliárd Instagram-fotót nézegetve okosodik a Facebook öntanuló programja

Egymilliárd Instagram-fotót nézegetve okosodik a Facebook öntanuló programja

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kapitális luxus Mercedes akadt horogra Csengersimánál

Kapitális luxus Mercedes akadt horogra Csengersimánál