szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram mostantól a hírfolyam tetején megjelenő értesítéssel hívja fel a felhasználó figyelmét arra, hogy hol talál hiteles információt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Újabb fejlesztéssel igyekszik felvenni a harcot a Facebook, hogy a platformjain a koronavírussal kapcsolatban az igazság, ne pedig a félretájékoztatás és az álhírek terjedjenek. Ezúttal az Instagramot érinti a változás, a felhasználók egy új értesítéssel találkozhatnak.

Az új értesítés az Instagram hírfolyamának tetején jelenik meg, és arra biztatja a felhasználókat, hogy a vírus és a járvány kapcsán keressék fel a helyi kormányzati oldalt. Ehhez egy linket – illetve egy gombot – is csatolnak, amire rábökve az említett oldalra juthat a felhasználó.

Hasonló lesz a helyzet akkor is, amikor valaki a védőoltással kapcsolatban hajt végre keresést az Instagramon. Ebben az esetben a rendszer automatikusan feldobja majd az értesítést a rendszer, hogy a felhasználót átirányítsa a megbízható forráshoz.

Mindezek mellett a rendszer blokkolja azokat a hashtageket, amelyekkel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírekre bukkanhatunk.

A fent említett értesítéseket már bevezette az Instagram, így hamarosan mindenkinél meg fognak jelenni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Elhunyt a tévétornából jól ismert Bérczi István tornász

Elhunyt a tévétornából jól ismert Bérczi István tornász

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később