szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kifejezés valós és átvitt értelmében is meg kell fizetni, ha a Samsung Galaxy Z Fold3 összehajtható telefon mellé a felhasználó az S Pent is megkapja.

Amennyiben egy okostelefont úgy hirdetnek, hogy az akár számítógépként is használható, akkor a nagy kijelző mellett azt is elvárhatja a felhasználó, hogy könnyű legyen az információbevitel. Ennek pedig van egy remek módja, az érintőtoll, és éppen ezt valósítja meg a Samsung Note-sorozata az S Pennel.

Bár logikusnak tűnhetett volna, a legelső összehajtható telefonokhoz még nem adtak ilyen tollat, aminek az volt az oka, hogy a rugalmas kijelzők túlzottan sérülékenyek voltak. Az ilyen kijelzőkhöz ugyanis másmilyen anyagot használnak, mint a hagyományos megjelenítőkhöz, és sajnos a rugalmas kijelzők hajlamosabbak karcolódni. Még a Galaxy Z Fold2 továbbfejlesztett UTG (Ultra Thin Glass, ultravékony üveg) megjelenítőjét is károsíthatta volna az érintőtoll hegyének nyomása, viszont a legújabb hírek szerint (amelyek egyébként megerősítettek egy korábbi értesülést) a Samsung megoldja ezt a problémát a Galaxy Z Fold3-nál – korábban egyébként szabadalmaztatta is a megoldást.

©

A dél-koreai gyártó állítólag egy vastagabb UTG-réteget használ majd a Galaxy Z Fold3 telefonon, és könnyen lehet, hogy egy másik érintőtoll-technológiát is bevet, hogy ne legyen túl vastag a kijelző. Ez azonban azt is magával hozhatja majd, hogy az amúgy is drága összehajtható telefon még drágább lesz, de nem ez lehet az egyetlen, kissé kellemetlen változás.

A DisplaySearch elemzője, Ross Young úgy tudja, hogy a Galaxy Z Fold3 kijelzője valamivel kisebb lesz, mint az elődé volt (7,59”-ről 7,55”-re a főképernyőnél, és 6,23”-ről 6,21”-re a külső borítónál), méghozzá azért, mert az érintőtollat a telefon testében tárolnák. Ugyanezen okból nem lehetett vékonyabbá tenni az eszközt.

Persze mindez nem mondható túlzottan nagy kompromisszumnak az érintőtoll jelenlétéért, kérdés viszont, hogy miként fog ez vizsgázni a mindennapos „írási” gyakorlatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását