szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A papírtekercsek elektronikus megfelelőjében találta meg a megoldást a TCL az okostelefonok képernyőjének megnövelésére.

A felhasználók minél nagyobb kijelzőt szeretnének a telefonjaikon, viszont egyúttal arra is vágynak, hogy ne váljon túl naggyá az eszköz. Ezt az ellentmondást oldják fel az összehajtható telefonok gyártói: a Royole, a Samsung, a Huawei, a Motorola és az LG egyaránt kínálnak már összehajtható eszközöket, és nem mind egyforma dizájnú közülük.

Amit azonban a jó ár-érték arányú televízióiról ismert TCL kitalált, az messze más, mint az eddigi megoldások. A gyártó egy olyan telefonra gondolt, ami – egyfajta digitális papírtekercsként – kihúzással nagyobbítható. Ha ismerős a megoldás, az nem véletlen, az LG már alkalmazta a televíziók világában.

A TCL elképzelése megoldaná az összehajtható telefonok legnagyobb problémáját – összehajtásnál mindig marad egy kis ív a készüléken, ami lehetővé teszi, hogy részecskék kerüljenek be, és akár rongálják a kijelzőt. Egy kihúzható megjelenítőnél viszont nincsen ilyen probléma, hiszen feltekeredik a display egy része.

©

A TCL a China Starral együttműködve fejlesztette ki a prototípust, amelynek a kijelzője 6,7”-esre növelhető, amikor teljesen ki van bontva. Az egyelőre még nem világos, hogy a végső eszköznél teljesen betekerhető lesz-e a kijelző, vagy csak 4,5”-ről lehet 6,7”-re nyújtani. Idén azért már ne számítsunk arra, hogy megjelenik ilyen eszköz, de talán idén berobbanhat a TCL a piacra valóban különleges elképzelésével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A rendszerszintű rasszizmus folt a nemzet lelkén” – Biden, Harris és Obama is üzent a Floyd-ügy tárgyalása után

„A rendszerszintű rasszizmus folt a nemzet lelkén” – Biden, Harris és Obama is üzent a Floyd-ügy tárgyalása után

Két koronavírus elleni gyógyszert is forgalomba akar hozni a brit kormány

Két koronavírus elleni gyógyszert is forgalomba akar hozni a brit kormány

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó