szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A techóriás az oltás népszerűsítéséből is kiveszi a részét.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A One Medical nevű orvosi ellátó céggel, illetve a közegészségügyi hatóságokkal alakított ki együttműködést a Google, amelynek keretében több létesítményét is oltóközponttá alakítják.

A cég emellett 150 millió dollárral járul hozzá a vakcinák népszerűsítéséhez. Az összegbőé százmilliót hirdetésre költenek, ötvenet pedig az egészségügyi szervezetekkel való együttműködésre: a vakcinák elosztását fogják segíteni azzal, hogy helyspecifikus információkat tesznek közé keresési felületeiken – írja az Engadget.

Sunda Pichai, a Google vezérigazgatója szerint a jelenlegi adatok alapján a vidéken élők, illetve a színes bőrűek kevésbé férnek hozzá az oltáshoz, ezért a Google további 5 millió dollárt ad olyan szervezeteknek, amelyek ezt a problémát igyekeznek orvosolni.

Nem a Google az első techóriás, ami segíti a járvány elleni védekezést: az Amazon Seattle-ben nyitott klinikát, ahol kétezer fő beoltását tervezik, és a Microsoft is megígérte, hogy campusának egyik épületéből oltóközpontot fog kialakítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött