szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iPhone-ok egyik hónapok óta megmutatkozó problémájára készül megoldást nyújtani az Apple. Ahhoz azonban, hogy használni tudja valaki, egy másik almás eszközre is szüksége lesz.

A koronavírus-járvány kezdete óta mindennapos kiegészítőkké váltak az arcmaszkok. Azok, akik arcazonosítással, például az iPhone-ok FaceID-jával nyitják a készüléküket, már megszokhatták, hogy csakis a kódos megoldással tudnak hozzáférni a kezdőképernyőhöz, mert a szenzor nem tudja letapogatni az arcuk egészét. (Hacsak lejjebb nem húzzák a maszkot.)

Az Apple egy apró változtatással már megpróbálta könnyebbé tenni a folyamatot, de ez sem nevezhetjük túl kényelmesnek, a készülék ugyanis továbbra is csak a fedetlen részeket látja. Az pedig nem elegendő.

Számukra lehet valamennyire örömteli, hogy a cég most egy másik lehetőségen is dolgozik, ezt viszont csak egy másik készülék, az Apple Watch birtokában lehet majd igénybe venni. A fejlesztést az újabb iOS-verzió, a 14.5-ös rendszerváltozat tartalmazza. Ez még nem jelent meg, a programozók jelenleg is dolgoznak rajta.

A fejlesztés lényege, hogy ha az iPhone párosítva van egy Apple Watch-csal, úgy az óra is besegít az azonosításban.

A módosítást önkéntes alapon lehet majd használni, azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy az olyan arcazonosítást igénylő funkciók, mint például az Apple Payes fizetés, ezzel a módszerrel nem vehetők igénybe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!