szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadta az Apple az iOS operációs rendszer 13.5-ös verziószámú béta változatát, amibe egy apró, de fontos változtatást is beletettek.

Nagyon sokan viselnek maszkot, amikor kimozdulnak otthonról, hogy így csökkentsék a koronavírus-fertőzés esélyét. Ez azonban nem várt problémához vezet: a FaceID-t használó iPhone-tulajdonosok nem tudják ilyen módon feloldani a készüléküket, ezért vagy le kell venniük a maszkot – ami érthető módon nem túl szerencsés –, vagy megvárják, hogy a készülék jelezze, sikertelen volt a kísérlet, és bepötyögjék a korábban megadott kódot.

A problémát az Apple is látta, és már léptek is azért, hogy ne legyen ilyen problémás az iPhone-ok használata. A MacRumors szúrta ki, hogy az iOS frissen kiadott 13.5-ös verziójú bétájában felgyorsították a feloldási folyamatot: ha valaki maszkot visel, a rendszer azonnal feldobja neki, hogy inkább a kóddal próbálkozzon. Ez eddig nem így volt, a második körös próbálkozásra másodperceket kellett várni.

Az, hogy az Apple néhány másodpercet gyorsított a folyamaton, elsőre nem tűnik túl nagy lépésnek, ám az időnél ebben az esetben sokkal fontosabb a kényelmi faktor, valamint az, hogy az Apple-nél gondoltak a problémára, és viszonylag gyorsan léptek is a megoldás érdekében.

Nemrég több felhasználó is azt állította, hogy a FaceID akkor is feloldja a készüléket, ha szájmaszkot visel a telefon tulajdonosa. Az Apple ezt cáfolta, ám akadt, aki képekkel bizonyította az állítását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi