szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak rá kell fújni és 10 másodpercen belül megvan az eredmény. A gyártás még odébb van: most csak a klinikai vizsgálatok kezdődnek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szinte azonnal eredményt mutató, az alkoholszondához hasonló koronavírustesztet fejlesztettek ki Lengyelországban. A terméket Andrzej Duda lengyel elnök jelenlétében mutatták be a délkelet-lengyelországi Zaczernie községben.

Az új koronavírusteszt klinikai vizsgálatát napokon belül megkezdik, ezután remélhetőleg hamar megindulhat a tömeggyártása - közölte az elnök a tesztet kifejlesztő cég székhelyén rendezett bemutatón.

Az elnök a rendőrség által használt alkoholszondához hasonlította a készüléket, amire rá kell fújni és tíz másodpercen belül megmutatja az eredményt.

A helyi cég igazgatója szerint a teszt használatához nem kell külön felkészítés, és ha engedélyezik, tömegesen használható lesz többek között üzemekben, repülőtereken vagy határátkelőhelyeken.

Lengyelországban stabilnak minősítették a járványhelyzetet, ezért péntektől egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak a szállodák, a színházak, a mozik, a koncerttermek, valamint a szabadtéri sportlétesítmények, köztük sípályák és fedett sportuszodák.

A közel 38 millió lakosú országban csütörtökön 7008 új fertőzöttről számolt be az egészségügyi tárca. Ez az érték 48-cal több, mint előző nap volt. A Covid-19 miatt egy nap alatt 95-en, a Covid-19 és más betegségek együttes megléte miatt pedig 361-en hunytak el.

Címlapi képünk illusztráció!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

Továbbra sem szabadulhat a solti férfi, aki videóra vette, amint saját lányával szexel

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját