szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többet hallani arról, hogy megszűnhet az iPhone vezetékes töltése, és így eltűnhet a speciális Lightning-csatlakozó. Egy bejegyzésből kiderül, hogy kezdetben nem is úgy képzelte el az Apple ezt, amivé azután alakult.

Már tavaly felröppentek olyan hírek, hogy az utolsó rést is betömné az Apple az iPhone-on, tehát azzal, hogy megszüntetné a vezetékes töltést a Lightning-csatlakozónak is búcsút intene. Hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre nem tudni, bár sokak szerint esélyes, hogy akár már az idei iPhone-oknál megtörténik a váltás. Persze nem egyszerre az összes modellnél, hanem várhatóan csak egynél térne át az Apple a vezeték nélküli adatátvitelre és töltésre, aztán fokozatosan következne a többi modell.

Mindenesetre van, aki már nosztalgiázik azzal, hogy megmutatja, milyen is lett volna ez a csatlakozó, ha az Apple az eredeti elképzelést követte volna. Egy, a Twitterre felkerült posztból, pontosabban prototípus-képekből kiderül, milyen volt a Lightning-csatlakozó korai verziója, ami sosem jutott el a gyártásig. És ez végül szerencse, ugyanis a képek szerint a csatlakozót nem lehetett „fordítva” betenni. Ez abból derül ki, hogy a prototípuson egy jel mutatja a helyes csatlakoztatási oldalt.

Ha valóban ilyen lett volna a Lightning-csatlakozó, az kissé megkeseríthette volna az iPhone-okos életét, ráadásul egy nagy érv vált volna semmissé, ami a Lightningnak az USB csatlakozó feletti magasabb rendűségét hivatott bizonyítani.

A Lightning-kábel – mutat rá a Softpedia – meglehetősen sok vitát váltott ki az iPhone 5-ös telefonon történő bemutatkozását követően. Nemcsak a felhasználók csalódtak, hogy más kábelük van, mint amit androidos eszközeiken használhatnak, de egyes hatóságok, köztük az Európai Unióé is, többször is felkérték az Apple-t, hogy váltson egyetemes csatlakozóra, ahelyett, hogy ragaszkodna a szabadalmaztatott dizájnhoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt