szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cupertinói cég megelőzte az eddig listavezető Samsungot. A mutatványt úgy érték el, hogy rengeteg iPhone-t adtak el.

A legfrissebb elemzések szerint az Apple nem csak beérte, de meg is előzte az okostelefonok értékesítésében a Samsungot. Az amerikai cég ezzel ismét az első helyre ugrott a mobilgyártók globális rangsorában, legalábbis a 2020-as, azon belül is az utolsó negyedévre vonatkozó értékelések szerint.

A részleteket a Gartner piackutató ismerteti. Ők úgy számoltak, hogy az Apple a tavalyi év utolsó három hónapjában 79,94 millió különféle iPhone-t tudott értékesíteni, míg a korábbi első Samsung “csak” 62,12 milliót adott el saját telefonjaiból.

Az eredmények alapján a dél-koreai gyártó, amely 2016 óta őrizte piacvezetői pozícióját a globális rangsorban, most a második helyre csúszott vissza, az Apple pedig átvette a vezetést.

A lista harmadik helyén a Xiaomi áll, a negyedik az Oppo, ezek ugyancsak növekedtek. Az ötödik a jókorát bukó Huawei.

Az Apple szárnyalása az elemzők szerint elsősorban két dolognak köszönhető. Az iPhone 12-es családot egyrészt kimondottan érdekesnek találja a közönség, de az is közrejátszott a helyzet alakulásában, hogy a Samsung a karácsonyi időszakra nem küldött csatába új eszközt, noha az évnek ebben a periódusában ez egyébként sem szokásuk.

A Gartner összegzése szerint 2020 utolsó negyedévében 384,6 millió okostelefon talált gazdára a világban, míg az eggyel korábbi, 2019-es időszakban lényegesen több, 406,6 millió.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár