szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakemberek szerint az egyik gyermek esetében biztosan a kórokozó vezetett halálhoz.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Két olyan csecsemő is halva született Izraelben, akik mindketten koronavírusosak voltak – derül ki a New York Post cikkéből.

A szakemberek szerint mindkét gyermek anyja is fertőzött volt, de azt csak egy esetben tudták eddig megállapítani, hogy biztosan a kór miatt hunyt el a gyermek.

Az egyik nő a 36. héten, most szombaton vesztette el magzatát, a másikuk pedig a 25. héten. Nála tüntették fel azt, hogy a halál oka a koronavírus volt. A vírus a méhlepényen keresztül fertőzte meg a magzatot.

Az amerikai szakhatóság azt javasolja, hogy a terhes nők is oltassák be magukat a vírus ellen, mert a fertőzés jelentősen növelheti a koraszülés kockázatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”

Szarvas József: “Én azt várom, hogy történjen valami személyes ügy az egyetemen”