szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A merevlemezgyilkos problémát nagyjából egy hónapja fedezték fel az operációs rendszerben.

Megoldást talált a Microsoft arra a súlyos problémára, amely a Windows 10-et érinti: a hiba hátterében egy veszélyes fájl áll, amelynek megnyitásával elszállhatnak a számítógép merevlemezén tárolt adatok, sőt az egységben is helyrehozhatatlan kár keletkezhet.

A szakértők egy hónappal ezelőtt figyelmeztették a redmondi céget a merevlemezgyilkos hibára, amit a Windows 10 egyik legbizarrabb jelenségének neveztek. A Microsoft akkor azt közölte, hogy tud a problémáról, és javítani is fogja – csak azt nem mondták meg, pontosan mikor.

A hírek szerint mostanra elhárították a gondot, ám azt csak a Windows 10 legújabb, Insider előzetesében tették meg, a széles közönség által használt rendszerverzióban még nem. Így ehhez a kiadáshoz nem is érhető még el a frissítés, ami a redmondiak szerint végérvényes megoldást jelent majd a problémára. Hogy pontosan mikor számíthatnak erre a Windows-használók, nem tudni.

A Microsoft azért sem sieti el a munkát, mert álláspontjuk szerint a hibajelenség nem olyan horderejű, mint azt egyesek állítják. Emellett a felhasználók a Chkdsk-féle mentőövet is használhatják, ami képes visszahozni az elveszett állományokat. Szakértők szerint ez azonban nem mindig működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Jön az új Windows-csomag

Igaznak bizonyultak a pletykák, a Microsoft tényleg megfordította a frissítési sorrendet: előbb adja ki a javítócsomagot, és csak az után jön az új funkciókkal rendelkező Windows 10-verzió.

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Még két napig lehet elküldeni az szja-s sms-eket a NAV-nak

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Liszteszsákokban szállított egy férfi kutyakölyköket és egy kecskét, vádat emeltek ellene

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent