szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár úgy tűnhet, hogy a legújabb Mars-járó csak alig dolgozik, valójában most is szorgosan gyűjti az adatokat, és folyamatosan fényképez. A legfrissebb munkák már felkerültek a NASA oldalára.

A NASA folyamatosan bővíti albumát, amelyben azok a képek szerepelnek, amelyeket a Perseverance készített a marsi tájról. Ezek ugyan nem olyan látványosak, mint az első színes fotók, de mindenképp érdemes átlapozni őket. Íme:

©
©
©
©
©
©

A felvételek február 28. és március 1. között készültek, a landolás helyszínén, a Jezero-kráterben. A fényképeket a Mars-járó bal és jobb oldali navigációs kamerái (Navcam) rögzítették. Az egyiken még az űreszköz felső része is látható, a háttérben néhány marsi dombbal.

A NASA következő napokban is bővíti az albumot, a legjobban sikerültekről lapunk is beszámol majd.

"Remélem, mától rendkívül unalmas lesz a munkám" - interjú a NASA marsi landolásának kulcsmérnökével

Mohamed Abid a kezdetektől fogva felügyeli, hogy a Perseverance marsjárón az utolsó csavarig minden a helyére kerüljön, és a szerkezet úgy működjön, ahogy azt a tervezőasztalon megálmodták. Csütörtök este ő is ott lesz a NASA központjában, hogy felügyelje a rover landolását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Több mint kétmilliárd forintos osztalékot fizethet a 4iG

Több mint kétmilliárd forintos osztalékot fizethet a 4iG