szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jurassic Park egy remek mozifilm, sokak nagy kedvence. A Neuralink társalapítója viszont úgy látja: mindaz, ami benne látható, akár valósággá is válhatna.

A technológia fejlettségünk már azon a szinten tart, amely lehetővé teszi egy valóságos Jurassic Park felépítését – közölte a Twitteren a Neuralink nevű cég társalapítója. Max Hodak szerint – akinek szavait a Futurism idézte – az újraalkotott dinoszauruszok nem lennének tökéletes másai az eredeti példányoknak, de a feltámasztásukhoz szükséges képesség itt van a kezünkben.

Max Hodak annak az Elon Musk által alapított vállalkozásnak a második embere, amely az agyba ültethető számítógépen ügyködik. A folyamat elsődleges célja az egészségügyi problémák elhárítása. Ehhez persze még éveket kell kutatni, de a vállalatnak már napjainkban is sikerült jelentős eredményeket felmutatnia.

Egy igazi Jurassic Park megépítése természetesen nem célja a Neuralinknek, a társalapító csupán saját véleményét, meglátását hangoztatva írt a témáról. A természetvédők ráadásul hangosan ellenzik a már kihalt fajokkal való kutatómunkát. Ennek legfőbb oka, hogy az ökoszisztéma nagyot változott egyes állatok kihalása óta, a visszatérésük pedig félő, hogy nem tenne jót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar