szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több cég ismeri fel a digitális valutákban, vagyis a kriptopénzekben rejlő hasznot. Az Atari már régebb óta érdeklődik a terület iránt, de most minden korábbinál mélyebbre merülnének benne.

Két új divízió indítását jelentette be a videojátékos világ egyik legrégibb, és legismertebb szereplője, az Atari. Az amerikai cég közlése szerint az új, Atari Gaming a játékos tartalmak gyártására és menedzselésére fordítja majd idejét, míg az Atari Blockchain a kriptovalutákkal kapcsolatos lehetőségekre fog összpontosítani.

Az Atari néhány éve jelentette be Atari Token nevű kriptopénzét, de a valuta azóta sem könyvelt el túl nagy sikert. A mostani bejelentés ennek a lehetőségnek igyekszik megágyazni, még közelebb hozva egymáshoz a vállalat saját táborát és a digitális fizetőeszközök világát. A bejelentés alapján a cég azt sem tartja kizártnak, hogy

felhasználói idővel ezzel a pénzzel fizessenek a kiadóhoz tartozó szoftverekért, így például játékokért.

Az Atari nem közölte, pontosan milyen programok esetében lehetne használható a token. A cég mindenesetre óriási lehetőségként tekint a virtuális fizetőeszközökre, így csak idő kérdése, hogy kiderüljön, milyen új lehetőséget kínálnak majd a felhasználóknak. Az Atari egyébként már rég nem csak a videojátékos világ része: a cég néhány hónapja jelentette be, hogy Atari témájú szállodákat nyit többek közt Dubajban és Spanyolországban is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!