szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem szokványos, hogy a Samsung az egyik legnagyobb riválisától rendeljen kijelzőket, ám a jobb televíziók érdekében ezt hamarosan megteheti.

Komoly üzlet körvonalazódik az ázsiai piacon: több dél-koreai lap is arról ír, hogy a Samsung tárgyalásokat folytat az LG-vel azzal a céllal, hogy jelentős mennyiségű OLED-panelt vásároljon tőle. A szerkezeteket a cég televíziókat gyártó részlege számára rendelnék meg, ami azt is jelenti, hogy a Samsung lecserélné a QLED tévékben az LCD-panelt – írja a GSMArena.

A lap szerint a korai sajtónak néhány névtelen, az ügyet jól ismerő, az LG-nél dolgozó forrás is nyilatkozott. Ezek szerint a szerződést még nem írta alá a két fél, de a részletek pontosításához már csak néhány egyszerű megbeszélést kell tartani. Egy másik forrás ugyanakkor azt mondta, hogy a tárgyalás valójában nem számít újdonságnak, de megállapodás még nem született az ügyben.

©

Az üzletről néhány konkrétum mindenesetre kiszivárgott. Ezek szerint a Samsung 2021 második félévében 1 millió panelt vásárolna az LG-től, míg 2022-ben összesen 4 millióra tartana igényt.

A fenti üzlet annak fényében meglepő, hogy a Samsung nem szokott kijelzőt vásárolni a rivláis cégektől. Már csak azért sem, mert magának a vállalatnak is van egy igen jól fialó kijelzőgyártó részlege, a Samsung Display, ami az LG Display-hez hasonlóan például az Apple-nek is szállít paneleket.

Hogy mikor kötheti meg a szerződést a két óriás, egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy mekkora összegről szólhat az esetleges üzlet. Az biztos, hogy ha az év második felében már el kell indulnia a panelek szállításának, akkor nem maradt túl sok idő a megállapodás véglegesítésére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!