szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pentagon egyik illetékese is megerősítette annak a felvételnek a hitelességét, amelyen egy azonosítatlan eszköz halad az amerikai haditengerészet egyik hadihajója fölött.

Amerikai haditengerészektől származik az a különleges felvétel, amelyen egy háromszög alakú objektum látszódik, ahogy elhalad az egyik (amerikai) hadihajó fölött – írta a Futurism.

A videót egy Jermey Corbell nevű dokumentumfilmes szivárogtatta ki. Az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon szerint a felvétel hiteles, és valóban haditengerészek rögzítették.

A Pentagon nem fűzött kommentárt a videóhoz, mindössze annyit közöltek, a látottakat az azonosítatlan légi jelenségek kivizsgálására szakosodott munkacsoport (UAPTF) ellenőrzi. Vagyis: hivatalos vizsgálat keretében kutatnak válaszok után.

A felvétel 2019-ből származik; a zöldes háttér magyarázata, hogy a képeket éjjellátó technikával készítették – Corbell állítása szerint – az USS Russell fedélzetéről. Egy elmélet alapján a videón egy drón látható.

Valami röpköd, és nem tudják, mi az - a Pentagon kíváncsi

Új ufókutató csoportot állít fel az amerikai hadügy, mert ennek már fele sem tréfa.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!