szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új ufókutató csoportot állít fel az amerikai hadügy, mert ennek már fele sem tréfa.

Vizsgálóbizottságot állít fel az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon azoknak az ufómegfigyeléseknek a tanulmányozására, amelyeket a légierő vagy a haditengerészet pilótái jelentettek.

A CNN híre szerint David Norquist, a honvédelmi miniszter helyettese felügyeli a kutatást, a bizottság összetételét a következő napokban teszik közzé. A felvételeket korábban a haditengerészet vizsgálta, mert a legtöbb észlelést az ő pilótáik jelentették.

A legismertebb videó 2014-ben készült, és idén év elején került nyilvánosságra. A felvétel valódiságát elismerte a haditengerészet. A filmet egy hajófedélzeti vadászrepülő célkövető kamerája készítette, amely perceken át követett egy azonosítatlan, de kétségkívül manőverező tárgyat. Közben hallhatók a pilóták hitetlenkedő, meglepett kommentárjai.

Nem a mieink

A CNN májusban ismertette, hogy a haditengerészet megkezdte az észlelt objektumok veszélyességének értékelését. Azonosítani továbbra sem sikerült őket, a méretük jóval kisebb egy vadászgépnél. Amennyiben másik állam drónjairól van szó, akkor rendkívüli, eddig nyilvánosan sosem látott manőverezőképességgel rendelkeznek – és fenyegetést jelenthetnek az amerikai gépekre.

Az objektumok alapos kivizsgálását több szenátor is sürgette, júniusban a hírszerzési bizottságban meg is szavazták. A Pentagon valójában már korábban is foglalkozott ufók, vagyis azonosítatlan repülő objektumok kutatásával, de azt a programot pénzhiány miatt leállították. Később az akkor feloszlatott csoport tagjai hozták nyilvánosságra a videókat.

"Valamik röpködnek a támaszpontjaink fölött, és a műveleti területeinken, és nem tudjuk, micsodák, csak azt, hogy nem a mieink" – mondta Marco Rubio, a szenátusi bizottság elnöke. Hozzátette: az a jobb verzió, ha földönkívüli tárgyakról van szó, és nem arról, hogy az oroszok, a kínaiak vagy valaki más ennyivel Amerika előtt járna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Orbán: Valamikor majd meg kell nyitni a járványkórházakat

Orbán: Valamikor majd meg kell nyitni a járványkórházakat