szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a konzoljait rengetegen veszik, és a játékok is igen népszerűek, a telefonok területén továbbra is komoly lemaradásban van a Sony. Ez változhat.

Az Eurogamer figyelt arra az érdekes álláshirdetésre, amit maga a Sony tett közzé. E szerint a japán cég egy olyan projektfelelőst keres, akinek segítségével mobiltelefonokra is elkészítenék a PlayStation játékkonzol legnépszerűbb videojátékait. A hirdetésben arra vonatkozóan semmit nem írnak, pontosan mely játékokat szeretnék a kisebb képernyőn viszont látni.

A mobiltelefonos terjeszkedés érthető lépés a japán vállalattól, hiszen a konkurencia szinte mindegyike sikeres ezen a területen. A népszerűbb mobilos játékok ráadásul óriási pénzeket hoznak. A Sonynak ugyanakkor továbbra sem sikerült megvetnie a lábát a szegmensben, holott jónak tűnő próbálkozásaik azért voltak.

Ez utóbbi kategóriába sorolható az Xperia Play nevű eszköz is, amely egy hibrid megoldás volt a fejlesztést végző Sony Ericsson részéről. Az elsősorban mobiltelefonként működő, de akár egy kisebb kézikonzol szerepét is betöltő eszköz viszont nem lett átütő siker, pedig a gyártó többféle játékot is kínált hozzá.

Az álláshirdetés egyébként egy 3–5 éves stratégiáról értekezik, ami akár azt is jelentheti, hogy a Sony ennyi idő múlva szeretné megjelentetni az első mobilos munkacímet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!