szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemrég megjelent iOS 14.5.1-es frissítés kellemetlenül érinthetett jó pár felhasználót a teljesítménnyel és az akkumulátorral kapcsolatos problémák miatt. Jó hír viszont, hogy hamarosan érkezik a javítás.

Több fontos javítást is hozott az április 26-án kiadott iOS 14.5 igen hamar, már május 3-án megjelent frissítése, az iOS 14.5.1 (például orvosolta az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkcióba csúszott hibát, illetve biztonsági réseket is befoltozott), azonban sokan kellemetlen „mellékhatásokat” is tapasztaltak. Például az iPhone 11 és iPhone 12 sorozat teljesítménye annyira megváltozott a frissítés után, hogy még az öregedő iPhone XR is felülmúlta őket a benchmark tesztekben.

És ha ez még nem volna elég, az iPhone 11-nél még az akkumulátor is hamarabb lemerül, mint korábban: az iAppleBytes által végzett Geekbench akkumulátorteszten az iOS 14.5-öt futtató iPhone 11 akkuja hat óráig bírta, azonban az iOS 14.5.1-re frissített eszközé csak öt és fél órát. Az iPhone XR-nél körülbelül 10 perccel lett csak kevesebb a hálózatfüggetlen működési idő, de mégis csak rosszabb lett. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az iPhone 7-nél, az iPhone 8-nál és a 2020-as iPhone SE-nél némiképp javult az üzemidő.

©

Egyelőre nincs mit tenniük azoknak, akik frissítettek az iOS 14.5.1-re és a fenti problémákat tapasztalták, ugyanis nem válthatnak vissza a 14.5-ös rendszerre. Jó hír viszont, hogy még az őszre várható iOS 15 előtt lesz még egy 14-es verzió, az iOS 14.6, amelynek már a harmadik publikus bétáját lehet próbálgatni. Ebben viszont – írja a ZDNet – már nincsenek akkumulátor- és teljesítményproblémák.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!