szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pontosan három hét múlva tartja azt az online eseményét a Microsoft, ami bőséges bejelentéseket tartogathat – például a Windows 10 miatt is.

A Windowsnak fenntartott hivatalos Twitter-csatornán megjelent felhívás szerint mához három hét múlva, vagyis június 24-én tartja a Microsoft azt az online sajtóeseményt, melynek főszereplője a Windows 10 következő generációs változata lesz.

Az esemény pontos menetrendje természetesen nem ismert, de szinte biztosra vehető, hogy a Windows 10-hez készült Sun Valley nevű frissítést fogja leleplezni a redmondi cég. Ez az a szoftverkiadás, amely teljesen új kinézetet ad a Windows 10-nek, és persze több új funkciót is hoz a rendszerbe.

Sajtóhírek szerint az sem lehetetlen, hogy a kérdéses szoftverváltozat teljesen új név alatt jelenik meg, így végeredményben a felület elnevezése is változhat. Utóbbi teóriát erősítik a Microsoft első emberének, Satya Nadella szavai is, aki kifejezetten “következő generációs” Windowsként jellemezte a bemutatásra váró munkát.

A Microsoft-főnök ezzel arra utalhatott, hogy az új programverzió nem egy sima frissítés, hanem sokkal több annál.

Ha már számítógépek: a Microsoft állítólag gőzerővel készíti fizetős rendszerét is, mely egy fix havi díjért cserébe biztosít hozzáférést egy távoli (windowsos) környezethez. Ezt azonban nem kell telepíteni, a felhasználók egy majdnem tetszőleges eszközről tudnak felkapcsolódni rá. Hogy a munka hol tart, az nem ismert, de elképzelhető, hogy a június végi eseményen ez a fejlesztés is szóba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!