szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Míg a számítógép használata az esetleg helytelen egérkezelés, billentyűhasználat miatt elsősorban a kezekre, a...

Míg a számítógép használata az esetleg helytelen egérkezelés, billentyűhasználat miatt elsősorban a kezekre, a csuklóra és az alkarra nézve jelenthet gondot, azoknak is mozgásszervi problémákkal kell számolniuk, akik tabletet használnak, legalábbis ez derül ki a Harvard egyetem Közegészségügyi Intézetének egyik friss tanulmányából. A dolog egyetlen szépséghibája, ahogy azt a computerworld.hu is megjegyzi, hogy a tanulmány készítésében az Apple egyik fő riválisának, a Microsoftnak kutatói segítettek. No de ne szőjünk összeesküvés-elméleteket, bizonyára lehet valami abban, hogy a tabletek hosszú ideig történő használata során a fej, a nyak és a vállak olyan pozícióban kénytelenek lenni, ami természetellenes terhelésnek teszi ki őket.

Ha érdekli, mi az élettani magyarázat, illetve hogy milyen tartással kerülhető el, hogy később ne legyenek mozgásszervi panaszaink, kattintson a computerworld.hu idézett cikkére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Magyarországra is elhozta az iskolásoknak kitalált platformját a Facebook

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam