szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az OS X Lion egyik legjobb kényelmi szolgáltatása az AirDrop, ami lehetővé teszi, hogy a helyi hálózatban található...

Az OS X Lion egyik legjobb kényelmi szolgáltatása az AirDrop, ami lehetővé teszi, hogy a helyi hálózatban található gépek között egyszerűen mozgathassunk állományokat. A fogd és dobd módszer azonban a régebbi wifi-adapterrel rendelkező gépeken nem használható, még akkor sem, ha azok alkalmasak a Lion futtatására. Egy terminál utasítással azonban ezeket a gépeket is alkalmassá tehetjük az AirDropra. Ehhez mindössze a következő utasítást kell a terminálban kiadni: defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

Ha ezután újraindítjuk a Findert (vagy a terminálban kiadjuk a killall Finder parancsot), akkor meg fog jelenni az AirDrop. Az utasítást azokon a gépeken is ki kell adni, amelyek eredetileg is alkalmasak voltak a szolgáltatás használatára, mert csak ekkor fogják látni a régebbi gépeket. A módosítás még azt is lehetővé teszi, hogy Etherneten keresztül is használhassuk az eredetileg wifire készült AirDropot.

Ha valakinek szüksége van rá, akkor a defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0 utasítással állíthatja vissza az eredeti állapotot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 órára leállt a vonatközlekedés egy kínai városban, mert Flash-alapú rendszert használtak

20 órára leállt a vonatközlekedés egy kínai városban, mert Flash-alapú rendszert használtak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

WHO: A gazdag országoknak jutott eddig szinte minden koronavírus-vakcina

WHO: A gazdag országoknak jutott eddig szinte minden koronavírus-vakcina