szerző:
techline.hu

Nemsokára indul az idei GDC (Game Developer Conference), fantasztikus bejelentésekből idén sem lesz hiány.

Nemsokára indul az idei GDC (Game Developer Conference), fantasztikus bejelentésekből idén sem lesz hiány. Sőt, úgy tűnik kiderült, mi lesz az idei év legnagyobb vihart kavaró bejelentése: ez pedig nem más mint egy új konzol. A szokásos pletykákkal ellentétben azonban nem az új Xbox, de nem is a következő generációs Playstation. A Valve, a Steam üzemeltetője (és sok sikerjáték fejlesztője) a GDC alkalmával fogja először ismertetni terveit az ún. „Steam Box”-al kapcsolatban. Ami a hivatalos közlemény szerint egy „hardver és szoftver” összeállítás, benne a Valve online játékplatformjával a Steammel.

Steambox - cserélhető gombok és funkciók a kontrolleren?

Röviden és tömören: ez bizony egy konzol. Az eszköz ellentétben a hagyományos konzolokkal, nem csak Tv-re, hanem monitorra, sőt asztali PC-hez is könnyen csatlakoztatható lesz, a Valve nem titkolt célja, hogy konkurenciát teremtsen a Microsoftnak, a Sony-nak, de még az Apple TV-nek is. Figyelembe véve, hogy milyen sikeresen „letarolták” az online játékfrogalmazó piacot, ráadásul pár év alatt, még sikerülhet is nekik… Az illusztrációnak használt képen a Valve egyik szabadalma látható, egy speciális játékvezérlőről, cserélhető gombokkal… Lehet ilyen lesz a Steam Box-hoz is?

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!