szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemsokára indul az idei GDC (Game Developer Conference), fantasztikus bejelentésekből idén sem lesz hiány.

Nemsokára indul az idei GDC (Game Developer Conference), fantasztikus bejelentésekből idén sem lesz hiány. Sőt, úgy tűnik kiderült, mi lesz az idei év legnagyobb vihart kavaró bejelentése: ez pedig nem más mint egy új konzol. A szokásos pletykákkal ellentétben azonban nem az új Xbox, de nem is a következő generációs Playstation. A Valve, a Steam üzemeltetője (és sok sikerjáték fejlesztője) a GDC alkalmával fogja először ismertetni terveit az ún. „Steam Box”-al kapcsolatban. Ami a hivatalos közlemény szerint egy „hardver és szoftver” összeállítás, benne a Valve online játékplatformjával a Steammel.

Steambox - cserélhető gombok és funkciók a kontrolleren?

Röviden és tömören: ez bizony egy konzol. Az eszköz ellentétben a hagyományos konzolokkal, nem csak Tv-re, hanem monitorra, sőt asztali PC-hez is könnyen csatlakoztatható lesz, a Valve nem titkolt célja, hogy konkurenciát teremtsen a Microsoftnak, a Sony-nak, de még az Apple TV-nek is. Figyelembe véve, hogy milyen sikeresen „letarolták” az online játékfrogalmazó piacot, ráadásul pár év alatt, még sikerülhet is nekik… Az illusztrációnak használt képen a Valve egyik szabadalma látható, egy speciális játékvezérlőről, cserélhető gombokkal… Lehet ilyen lesz a Steam Box-hoz is?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!