szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A közelmúltban közzétett Cisco Cloud Index előrejelzése szerint a felhő alapú rendszerek drámai ütemben alakítják át...

A közelmúltban közzétett Cisco Cloud Index előrejelzése szerint a felhő alapú rendszerek drámai ütemben alakítják át az informatikai szolgáltatásokat. A tanulmány szerint 2014-re az adatközpontok számítási feladatainak több mint 50 százaléka felhő alapú rendszerekben fog működni, és a globális felhőforgalom 2015-re 12-szeresére, évi 1,6 zettabájtra nő. A kutatás alapján arra lehet következtetni, hogy a számítási felhők e robbanásszerű növekedése az adatközpontok és a hálózatok szorosabb együttműködését igényli. Erre azért van szükség, hogy a felhasználók garantált minőséggel és rendelkezésre-állással érhessék el a központosított felhőalapú alkalmazásokat.

A Cisco CloudVerse nevű új keretrendszere tartalmazza a nyilvános, privát és hibrid felhők létrehozásához, kezeléséhez és összekapcsolásához szükséges alapvető elemek mindegyikét, azaz egységes adatközpontot, menedzselési eszközöket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A Cisco CloudVerse segítségével a vállalkozások a számítási felhők minden előnyét kihasználhatják, beleértve a rugalmasságot, a költséghatékony üzemeltetést, a magas fokú biztonságot és nem utolsósorban a felhasználói élményt.

A virtualizált adatközpontokról a CloudVerse-re való áttérés akár 50%-kal is csökkenthető az informatikai élettartamköltség, és hetekről percekre rövidülhet a számítási felhőn alapuló új szolgáltatások bevezetésének ideje.

Manapság a számítási felhők többsége ún. informatikai silókban működik, ami megakadályozza a hatékony, integrált üzemeltetést. A CloudVerse a számítási felhő három alapvető elemének – intelligens hálózat, adatközpont, valamint felhőalkalmazások és-szolgáltatások – integrálásával a felhőn belül, a felhők között és a felhőn túl is professzionális számításifelhő-szolgáltatásokat nyújt a végfelhasználónak.

További angol nyelvű információkat itt olvashat a Cisco CloudVerse keretrendszerről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben