szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A mobileszközök használatának kényelmét legtöbbször csak az árnyékolja be, hogy időnként pótolni kell az...

A mobileszközök használatának kényelmét legtöbbször csak az árnyékolja be, hogy időnként pótolni kell az elfogyasztott energiát. Így a nagy függetlenség mellett is mindig szükség van egy vékony köldökzsinórra és egy elektromos hálózatra. Ezek általában akkor hiányoznak, amikor éppen a legnagyobb szükség lenne rájuk, ezért sokan próbálják a mindig rendelkezésre álló nap- és mesterséges fényenergiát a mobilok töltésének szolgálatába állítani.

A francia Wysips újdonsága egy olyan rendkívül vékony, mindössze egy tized milliméter vastagságú fotovoltaikus fólia, amit be lehet építeni a mobileszközök képernyőjébe. A prototípussal végzett mérések alapján egy telefon akkujának a teljes feltöltéséhez 6 órán keresztül kell fényben lenni a képernyőnek.

Annak ellenére, hogy a speciális fóliát utólag is rá lehet helyezni a mobilokra, ez nem ideális megoldás, mert azt nehezen lehet csatlakoztatni az akkuhoz és az érintőképernyők érzékenységét is befolyásolhatja. Éppen ezért a Wysips tárgyalásokat folytat a kijelző- és mobilgyártókkal, hogy ez a speciális réteg már gyártáskor rákerülhessen a képernyőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Nem fogadja el a bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n