szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Valve szeretné növelni a játékok szerepét és jelentőségét az oktatásban.

 A Valve szeretné növelni a játékok szerepét és jelentőségét az oktatásban. Ez nem buta dolog – rengeteg tanulmány és felmérés bizonyította már, hogy a logikát/reakcióidőt/kombinált gondolkodást fejlesztő játékok milyen pozitív hatással vannak a nebulókra. Egy sokat játszó gyerek vagy fiatal például kb. kétszeres problémamegoldó képességgel bír, nem játszó társaihoz képest.

Sőt, a számítógépes és konzolos játékok a közhiedelemmel ellentétben a látást is javítják.  A „Steam For Schools” kezdeményezés keretében a Valve egy speciális, tanárok és iskolák számára elérhető platformot készít, melyen keresztül néhány képességfejlesztő játék ingyenesen lesz elérhető a tantermekben. Az első ilyen játék a Portal 2 lesz, az ingyenes használatához egy speciális, csak tanárok által végezhető regisztráció kell majd, és máris indulhat a képességfejlesztés a suliban!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról

Kijött egy frissnek mondott videó a három hónapja eltűnt Jack Máról