szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mikrochip, grafén és türkizkék lepkeszárnyak is terítéken lesznek azon a nyílt napon, amelyre idén is elsősorban a...

Mikrochip, grafén és türkizkék lepkeszárnyak is terítéken lesznek azon a nyílt napon, amelyre idén is elsősorban a középiskolásokat invitálja a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA), november 18-án. A kapunyitás célja, hogy a diákok közvetlenül betekinthessenek a tudományos kísérletekbe, és így a fiatal generáció közelebbről is szemügyre vehesse a kísérletes műszaki- és természettudományokat. A nyílt napon tudományos (de azért közben szórakoztató) előadások is lesznek, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót: szó lesz a gépi látás és az orvosi képfeldolgozás rejtelmeiről, a napelemek működéséről, de az is kiderül majd, mi köze van a lepkéknek a kristályfizikához.

Az idén megrendezett nyílt napon többek között a mikro- és nanotechnológia rejtelmeivel, az anyagok láthatóvá tételének módszereivel, megmunkálásával, változatos felhasználásával foglalkoznak majd.

A kutatóintézet pénteken reggel 8-tól várja az érdeklődőket a KFKI telephelyen az MFA Tanácstermében (XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós út 29-33., 26. épület, 1. em.) a nyílt napra. A részletek ezen az oldalon találhatók. A telephelyre mindenki beléphet, aki elmúlt 14 éves, és érvényes személyigazolvánnyal vagy útlevéllel tudja magát igazolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olaszország nem engedélyezte, hogy Ausztráliába szállítsanak negyedmillió adag AstraZeneca-vakcinát

Olaszország nem engedélyezte, hogy Ausztráliába szállítsanak negyedmillió adag AstraZeneca-vakcinát

Három részre vágták, mégis összerakta magát a robot – videó

Három részre vágták, mégis összerakta magát a robot – videó

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne