szerző:
techline.hu

A vonalkódok fejlettebb, kétdimenziós változatai, az úgynevezett QR-kódok is mind megszokottabbá válnak.

Ez bizony a techline.hu QR-kódja. Kipróbáltuk!

A vonalkódok fejlettebb, kétdimenziós változatai, az úgynevezett QR-kódok is mind megszokottabbá válnak. Könnyen azonosíthatók, gyorsan feldolgozhatók, ráadásul a több mobiltelefon-típus is értelmezi őket. Jó pár QR-kód-generáló szolgáltatás is található a neten, így ha például weboldalunkat szeretnénk népszerűsíteni, elég egy ilyen oldal segítségével elkészíteni a megfelelő QR-kódot, amit utána a legkülönfélébb helyekre (kiadványokba, névjegykártyára stb.) beszúrhatunk.

No de miért olvadnánk bele a szürke átlagba, amikor különleges, színes QR-kódunk is lehet, olyan, amelyre ráadásul még a céglogónkat is rátehetjük. Ha tehát ilyet szeretnénk, keressük fel az Unitag weboldalt, ahol néhány egyszerű lépésben el is készíthetjük színes QR-kódunkat. Először adjuk meg azt a tartalmat (például a weboldalunk URL-jét), amit kódolni szeretnénk. A következő lépésekben a dizájnról (elforgatásról) és a színekről dönthetünk, és akár egy céglogót is feltölthetünk, ami majd az ábra közepébe kerül (és nem fogja zavarni a kódleolvasó programot).

Ha készen vagyunk, png formátumú képfájlként le is tölthetjük magunknak különleges, színes QR-kódunkat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!