szerző:
techline.hu

Az LG Magyarországon is bemutatta 2012-es CINEMA 3D Smart TV palettáját.

Az LG Magyarországon is bemutatta 2012-es CINEMA 3D Smart TV palettáját. A 2012-es modellekben debütáló CINEMA SCREEN kijelzők esetében a tévék keretét sikerült minimálisra csökkenteni, amellyel a továbbfejlesztett 3D élmény még lenyűgözőbb és magával ragadóbb lett. Ezen felül a termékcsalád több részletében is megújult, így például a folyamatosan bővülő Smart TV szolgáltatások még egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkeznek, amelynek menüpontjai között az új, továbbfejlesztett mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóval navigálhatunk.

Az LG folyamatos növekedéssel büszkélkedhet a tévé piacon az elmúlt tíz évben, amely több, mérföldkőnek számító fejlesztésnek köszönhető. Ilyen volt 2011-ben a polarizált technológián alapuló LG CINEMA 3D Smart TV megjelenése. Idén ez a technológia a CINEMA SCREEN elnevezésű formatervezési irányvonallal egészült ki, illetve a Smart és 3D funkciókat is bővítette és továbbfejlesztette a vállalat.

„A kiváló minőségű 3D képet megjelenítő CINEMA 3D tévéknek is köszönhető, hogy az LG 2011 végére az LCD televíziók 12,1%-os piaci részét birtokolja világszinten, 24,7 millió eladott készülékkel. Magyarországon az LG az LCD TV piac második legnagyobb szereplőjeként értékben annak majd ¼-ét tudhatta magáénak 2011-ben. A vállalat a CINEMA 3D tévék bevezetésével nagy sikert könyvelhetett el Magyarországon is, hiszen a tavalyi termékbevezetéskor, a nyári hónapokban szinte minden harmadik eladott 3D LCD tévé LG CINEMA 3D volt.” – nyilatkozta Szili Krisztián az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere.

Az LG legújabb tévéi a korábbi funkciók továbbfejlesztése mellett számos újdonsággal is gazdagodtak. A legszembetűnőbb innováció a CINEMA SCREEN dizájn, amellyel a televíziók keretét minimálisra, egyes modellek esetében kevesebb, mint 5 milliméteresre csökkentették, olyan érzetet keltve, mintha egy mozivászon előtt ülnénk. Ennek eléréséhez különleges anyagra, fémre volt szükség, aminek használata nagy kihívást jelentett az LG mérnökeinek. A fém nem csak erős és nagy teherbírású, de esztétikai szempontból is a legjobb választásnak bizonyult, hűvös eleganciája révén bármilyen belső tér díszévé válik. Ezen felül a tévék keskeny, könnyed vonalvezetésű állványokat kaptak.

Az LG Smart TV szolgáltatás is kibővült, illetve megújult a kezelőfelülete is, amelynek legfőbb előnyeként az eddiginél is egyszerűbb kezelhetőséget és átláthatóságot emelhetjük ki. A megújult internetes böngésző mellett az úgynevezett Prémium tartalmak (azaz népszerű hazai és nemzetközi internetes oldalak, amelyek megjelenése és kezelhetősége a TV képernyőjéhez van igazítva) száma is tovább növekedett.

A Prémium tartalmakon felül már több száz alkalmazás közül válogathatunk, találunk játékokat és például az LG Múzeum App-ot, amelynek segítségével Európa legnevesebb múzeumaiban és galériáiban tehetünk virtuális sétát.

A Smart felületen való navigálást gyerekjátékká varázsolja az LG által kifejlesztett Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, amely a klasszikus nyomógomb helyett teljesen intuitív kezelőfelülettel és vezérléssel rendelkezik. A távirányítónak két továbbfejlesztett változata is létezik, a Magic Remote 3, ami három újdonsággal szolgálja a felhasználók kényelmét (görgetés, mozdulat-vezérlés és rámutatás), valamint a Magic Remote 4, amely az előbbieken felül hangfelismerés funkcióval is bír. (A hangfelismerés funkció 2012 júniusától lesz elérhető Magyarországon.)
A magával ragadó 3D élményhez hozzátartozik a gazdag 3D-s tartalomválaszték is. Az LG erről a továbbfejlesztett 2D-3D konverzióval, illetve az egyre bővülő háromdimenziós tartalmakat kínáló 3D World alkalmazással gondoskodik. Újdonság az újgenerációs 3D mélységvezérlés (3D Depth control) is, amivel a felhasználók saját igényeikhez mérten állíthatják be a képernyőn megjelenített 3D képek mélységét. A gyártó Smart TV-i, okostelefonokhoz hasonlóan közösségi hálózati szolgáltatásokat is kínálnak a Social Centeren keresztül.
A játékok szerelmesinek a LG Dual Play funkció tesz a kedvére, ami a CINEMA 3D tévék polarizált technológiáján alapul és páros játékok alkalmával lehet izgalmas. Az LG Dual Play technológia egy speciális szemüveg segítségével lehetővé teszi osztott képernyős játékoknál, hogy a felhasználók ugyanazon a tévén teljes képernyőn két, teljesen különböző képet (saját játékfelületet) lássanak.

LG LM960V CINEMA 3D Smart TV
Az LG idei egyik csúcsmodellje, az LM960V-as a megjelenését a CINEMA SCREEN dizájn határozza meg: a képernyő kerete kikapcsolt állapotban 4.1, bekapcsolva is mindössze 4.9 mm-es. A vászonszerű képernyőt egyedi kialakítású, kétágú, krómhatású talpak tartják. Az LM960V egy kompromisszumok nélküli választás azoknak, akik a tökéletes Smart 3D TV-t keresik, lenyűgöző köntösben. A NANO FULL LED háttérvilágítással, 1000 Hz-es (MCI) képfrissítéssel, kétmagos processzorral és beépített Wi-Fi kapcsolattal ellátott LG LM960V a gyártó legújabb fejlesztésű technológiáival és funkcióival fel van szerelve.

Ebbe tartozik az új Smart kezelőfelület, valamint a továbbfejlesztett internetes böngésző, amelyeken a hang*- és mozgásvezérlésű Magic Remote 4 távirányítóval könnyen, egyszerűen navigálhatunk. Újdonságokat tartogatnak a 3D TV funkciók is, úgy, mint az újgenerációs 2D-3D konverzió, a 3D Sound Zooming hangzás, vagy az állítható 3D képmélység, ezen kívül a készülék tartalmazza a Dual Play funkciót is, amellyel elsősorban a játékok szerelmeseinek lehet a kedvére tenni.

LG LM860V CINEMA 3D Smart TV
Az LG LM860V CINEMA 3D TV-je amilyen szép, olyan okos is. A CINEMA SCREEN kijelzőnek köszönhetően — amelynek kerete kikapcsolt állapotban alig 1 milliméteres és bekapcsolva is alig több mint 1 cm-es — páratlan 3D moziélményt varázsol a nappalinkba, hiszen olyan érzetet kelt, mintha mozivászon előtt ülnénk. A készülék elegáns, kétágú, krómhatású talppal kerül forgalomba.

A kétmagos processzorral működő LM860V tökéletes 3D képminőségéről a LED PLUS háttérvilágítás és a 800 Hz-es (MCI) gondoskodik.
Az internetes böngésző mellett a készülékkel hozzáférhetünk az egyre bővülő LG Smart applikációkhoz is. Olyan funkciók sem hiányozhatnak, mint a Dual Play, a beépített Wi-Fi, a továbbfejlesztett 2D-ről 3D-re konvertálás, a 3D Sound Zooming és a 3D mélységállítás (3D Depht Control).

LM765S CINEMA 3D Smart TV
A CINEMA SCREEN dizájnnak köszönhető minimálisra csökkentett keret és a kétágú, krómhatású talp a tévé képernyőjét a mozivászonhoz hasonlóvá varázsolja, tökéletes felületet adva a 3D képeknek. A 800 Hz (MCI) képfrissítés LED PLUS háttérvilágítása szavatolja a gyors, kristálytiszta és villódzásmentes 3D képek kifogástalan megjelenítését. A zavartalan 3D képminőségen túl az LG a kifogyhatatlan háromdimenziós tartalomról is gondoskodik. Az újgenerációs 2D-3D konvertálás bármilyen kétdimenziós adást képes átalakítani háromdimenziós képpé, amit a 3D mélységállítással (3D Depht Control) saját igényünkre is szabhatunk. Ezen kívül számtalan háromdimenziós kikapcsolódást kínál az LG 3D World Smart alkalmazása. Az applikációk között a mozgásérzékelős Magic Remote 3 távirányítóval navigálhatunk, és nem hiányoznak a Dual Play és a beépített Wi-Fi funkciók sem. A tévéhez tartozik 4 db 3D szemüveg, egy szemüvegre csíptethető változat és egy speciális pár a Dual Play-hez.

LM670S, LM669S, LM660S
Az LG LM6000-es szériájú CINEMA 3D Smart TV-k mindent tudnak, ami az egész család otthoni 3D élményéhez szükséges, mindezt egyedi köntösben. A CINEMA SCREEN dizájn adta minimális képkeret ezúttal egy keskeny, szalagszerű állvánnyal egészül ki.
Az LG megújult Smart felületén a Prémium tartalmak mellett több száz egyéb alkalmazás közül válogathatunk. A navigálás sosem volt ilyen egyszerű, mint az LG Magic Remote 3 mozgásérzékelős távirányítójával, ami a letölthető játékoknál is fontos szerephez juthat.

A Dual Play technológia a játék szerelmeseinek készült. A technológia lényege az, hogy egy speciális szemüveg segítségével, osztott képernyős játékoknál a játékosok ugyanazon a tévén, teljes képernyőn csak a saját felületeiket lássák.
A hazánkban kapható három LM6000-es széria tudásszintben nem, megjelenésében annál inkább eltér egymástól. Az LM670S hűvös, világos ezüst fémfelületet kapott, az LM660S markánsabb platinaezüstöt, mindkettőt a kecses szalagszerű állvány tartja. Az LM669S a tévék körében igazi különlegességnek számító fehér talppal és kerettel tették igazán egyedivé. Mindhárom készülék megjelenésével megragadja a figyelmet, letisztult eleganciájával minden nappali díszévé válik. Az LM670S-hez a 4 db-os Party Pack 3D szemüvegekhez tartozék a szemüvegre csíptethető változat is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Hogyan segíthetjük szülőként a gyerekek tudatos internetezését?

Hogyan segíthetjük szülőként a gyerekek tudatos internetezését?

Futó záporok enyhítik ma a meleget

Futó záporok enyhítik ma a meleget

Több tízezren tiltakoztak az idegengyűlölet és az intolerancia ellen Drezdában

Több tízezren tiltakoztak az idegengyűlölet és az intolerancia ellen Drezdában

Több külföldi híresség is kifejezte aggodalmát az erdőtüzek miatt

Több külföldi híresség is kifejezte aggodalmát az erdőtüzek miatt

Egy tablettába csomagoltak négy gyógyszert, az eredmény magáért beszél

Egy tablettába csomagoltak négy gyógyszert, az eredmény magáért beszél

Donald Trump ígért egy nagyot a brit kormányfőnek

Donald Trump ígért egy nagyot a brit kormányfőnek