szerző:
techline.hu

Az idén először megrendezett versenyt azzal a céllal hívta életre az EC-Council, hogy világszerte növelje az...

Az idén először megrendezett versenyt azzal a céllal hívta életre az EC-Council, hogy világszerte növelje az információbiztonsági tudatosságot, és segítse az etikus hackerek elfogadottságát.. A szervezők azt sem titkolták, hogy nem utolsó szempont az sem, hogy a kihívások során új tehetségek felfedezésére és új módszerek kidolgozására is alkalom nyílik.

A verseny felépítése egyszerű koncepcióra épül: hét órán át folyamatosan versenyeznek egymás ellen a csapatok, mindenkinek vannak gépei, amelyeket meg kell védeni a külső támadásoktól, emellett folyamatosan támadni kell. Kiegészítő feladatként adott 4-5 lakat is, ezeket kulcs nélkül kell kinyitni (lockpicking). Pontot három dologgal lehet szerezni: szerverek feltörésével, a védett szerverek rendelkezésre állásának biztosításával és a lakatok kinyitásával. (A cikk a hirdetés után folytatódik.)

A legnagyobb kihívás a csapaton belüli együttműködés megvalósítása, hiszen heterogén környezetről beszélünk (Windows Active Directory, Exchange, Linux szerverek, MySQL, PostgreSQL szerverek), és a szerverek száma is meghaladja a csapattagok számát. Mindezt úgy kell megvalósítani, hogy közben mások gépeit is fel kell tudni törni. Nem elég csupán a védelmi mechanizmusok ismerete, mert támadás nélkül nincs győzelem, ugyanakkor nem elég csak támadni sem, mert közben a védendő szervereken rengeteg pontot lehet veszíteni. A versenyt nehezíti, hogy a rendezők egy véletlen időpontban „business interruptionként” a már hardeningelt gépeket visszaállíthatják sebezhető állapotra mindenféle tájékoztatás nélkül.

A küzdelmet a holland Deloitte csapata nyerte. A második helyen végzett hatfős magyar csapatból öten a kancellar.hu információbiztonsági szakemberei, a hatodik fő pedig egy lockpicking szakértő volt. A kancellar.hu csapata a verseny során folyamatosan az élen volt, nagyon szoros versenyben tudta megszerezni a második helyet az Európai regionális döntőben, és ezzel kvalifikálta magát a Globális döntőbe, amely az Egyesült Államokban kerül megrendezésre 2012-ben, a regionális első és második helyezettek részvételével.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Tizenhárom embert gyilkoltak meg egy leszámolásban Mexikóban

Tizenhárom embert gyilkoltak meg egy leszámolásban Mexikóban

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt

Srí Lanka – összehangolt húsvéti merényletsorozat - kétszáznál is több halott 450 sebesült

Srí Lanka – összehangolt húsvéti merényletsorozat - kétszáznál is több halott 450 sebesült

Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Elégtételt vett a Manchester City a Tottenhamen

Elégtételt vett a Manchester City a Tottenhamen