szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Origamit – ez lenne a logikus válasz, az origami azonban nem elég „geek” dolog egy igazi kockafejnek.

Origamit – ez lenne a logikus válasz, az origami azonban nem elég „geek” dolog egy igazi kockafejnek. 3D nyomtatás esetleg? Nos, ez már elég „kockaság”, de a technológia még kiforratlan, pár évet várnunk kell, mire megjelennek az igazán kocka 3D blueprint-ek.

Marad tehát a kézzel hajtogatás, lehetőleg olyan formában, ami még az origaminál is bonyolultabb. Taras Lesko grafikus és dizájner úgy döntött, nem aprózza el a kockaságot: ha már hajtogat valamit, akkor az legyen nagy és egyedi. Így született meg a világ első (és egyetlen), kézzel hajtogatott, papírból készült autója. Az Audi A7 papír-verziója megdöbbentően részletes. Az alkotó pár darab lézernyomtatót, 285 db üres lapot, és egy kést használt a mű létrehozásához. 250 óra szöszmötölés után készen volt a papír Audi A7. Lássuk!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!