szerző:
techline.hu

Minden idők egyik legkreatívabb játéka kedvező fogadtatásra talált a játékosok és a kritikusok körében is.

Minden idők egyik legkreatívabb játéka kedvező fogadtatásra talált a játékosok és a kritikusok körében is. Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné, vagy legalább ne ismerné el, hogy a Portal és a Portal 2 egyedi, remek és igényes játék lett. Dawid Sawyer (pályatervező, Valve, Portal) tegnap bejelentette, hogy a játék második részének eladásai elérték a négymilliót.

Az előző részből is ennyi fogyott, így a sorozat elérte az impozáns, nyolcmilliós példányszámot – ráadásul ebbe nem tartoznak bele a Steam különféle akciói során megvásárolt példányok, így becslések szerint a jópofa robot és Chell kalandjai a tízmillió eladást is közelítik. Megnyugtató látni, hogy mostanában is van igény az igényes, logikai jellegű játékokra, még akkor is ha „nem lehet benne lelőni senkit”.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!