szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Minden idők egyik legkreatívabb játéka kedvező fogadtatásra talált a játékosok és a kritikusok körében is.

Minden idők egyik legkreatívabb játéka kedvező fogadtatásra talált a játékosok és a kritikusok körében is. Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné, vagy legalább ne ismerné el, hogy a Portal és a Portal 2 egyedi, remek és igényes játék lett. Dawid Sawyer (pályatervező, Valve, Portal) tegnap bejelentette, hogy a játék második részének eladásai elérték a négymilliót.

Az előző részből is ennyi fogyott, így a sorozat elérte az impozáns, nyolcmilliós példányszámot – ráadásul ebbe nem tartoznak bele a Steam különféle akciói során megvásárolt példányok, így becslések szerint a jópofa robot és Chell kalandjai a tízmillió eladást is közelítik. Megnyugtató látni, hogy mostanában is van igény az igényes, logikai jellegű játékokra, még akkor is ha „nem lehet benne lelőni senkit”.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!