szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az immár több mint két éve létező Wolfram Alpha kissé mostohagyerek a keresők között, holott valójában jóval többre...

Az immár több mint két éve létező Wolfram Alpha kissé mostohagyerek a keresők között, holott valójában jóval többre hivatott tudásszámításos motorja. Ezúttal nem azt boncolgatjuk, hogy miként keres az Alpha, hanem jelszókészítésre használjuk.

Lépjünk fel a kereső kiinduló oldalára, majd írjuk be: secure password (biztonságos jelszó). A következő lépésben meghatározhatjuk a jelszó jellemzőit (hány karakter hosszúságú legyen, változzanak-e benne a kisbetűk, nagybetűk, számok stb., legyen-e benne azonos vagy speciális karakter.

Ha mindent meghatároztunk, már meg is kapjuk a jelszót, s hogy könnyebb legyen megjegyezni, a betűkhöz (angol) szavakat is rendel a rendszer. Ha tudunk egy kicsit angolul, akár kis történetet is köríthetünk mellé, így bizonyosan nem fogjuk elfelejteni a jelszót. A Wolfram Alpha még azt is kiszámolja, mennyi ideig tartani feltörni az ajánlott jelszót, azt például, amit mi választottunk, kb. 2565 nap alatt lehetne megfejteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!