szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A távoli szerveren tárolt és mindenhonnan elérhető fájlok használata rendkívül kényelemes.

A távoli szerveren tárolt és mindenhonnan elérhető fájlok használata rendkívül kényelemes. A legnagyobb gond az ilyen megoldásoknál, hogy személyes, bizalmas adatainkat nem igazán merjük feltölteni, mert bár minden szolgáltató kezeskedik a biztonságért, az utóbbi időben több sikeres hackertámadásról is érkezett hír.

Létezik azonban olyan megoldás, amikor a számítógépünkön elvégzett titkosítás után töltjük csak fel a felhőbe az állományainkat. Ehhez egy kényelmes módszert kínál a BoxCryptor.

A 2 Gbájtig ingyenes használható programmal egy titkosított meghajtót hozhatunk létre például a Dropbox tárolónkon. A program gondoskodik arról, hogy ez a folyamat számunkra láthatatlan legyen, így a gépünkön továbbra is a titkosítatlan állományokkal dolgozhatunk, a felhőbe azonban már az „olvashatatlan” változat kerül. Az eljárással a fájlneveket is titkosíthatjuk, így még azokból sem lehet kitalálni, hogy mi lehet az állományok belsejében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!