szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Flashback nem az első és egyetlen vírus, ami az OSX-et támadja, kétségtelen azonban, hogy ez a kártevő kapta a...

A Flashback nem az első és egyetlen vírus, ami az OSX-et támadja, kétségtelen azonban, hogy ez a kártevő kapta a legnagyobb figyelmet. A Forrester elnöke után, most Eugene Kaspersky (a Kaspersky Lab alapítója) is kifejezte aggodalmait a Mac-vírusokkal kapcsolatban. Az Info Security 2012 (London) alkalmából tartott eldőadásában Eugene kitért a Flashback-jelenségre is. A szakértő szerint az Apple számára, biztonságtechnikai szempontból kényelmes időszak volt az utóbbi 10-15 év. Gépeik elterjedésével azonban a helyzet megváltozott – most már „megéri” vírust fejleszteni Mac gépekre is, a Flashback a szakértő szerint csak az első próbálkozás volt, hamarosan érkezik a többi vírus (iPhone vírus!) is.

Ezzel még nem lenne gond, ha a rendszer fel lenne készülve a rohamra: a Kaspersky szerint azonban az Apple alig szentelt figyelmet a biztonságnak, így nagyjából tíz évvel vannak lemaradva például a Windows rendszerek mögött, már ami a vírusvédelmet, felkészültséget és persze a hozzávaló szoftver-ellátást (vírusírtók, stb.) illeti.  Gatekeeper technológia ide, vagy oda… A legjobb persze az lenne, ha a Flashback mint elszigetelt eset vonulna be a Mac gépek történelmébe, és továbbra sem lennének komoly OISX vírusok… Álmodozni szabad…

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban